Miten saada selville oman ihosi sävy ja miten valita oikeansävyinen meikkipuuteri

 Lue alta värioppaamme ja selvitä ihotyyppisi, tai tee pieni testi täällä.

Mineralissima väritesti

On vaikeaa kuvitella elämää ilman meikkipuuteria. Piilottamalla lukuisat synnit, tämä pikkuinen purkillinen ihanuutta poistaa kaikki kauneusvirheiden häivät ja tarjoaa ylivertaisen pohjan levittää loppu meikki. Mutta onko sinusta usein vaikeaa määritellä ihosi sävy ja löytää siihen sopiva meikkipuuteri? Erisävyisiä meikkipuutereita on olemassa iso liuta ja olemme kaikki kokeneet nolostumista sellaisen sävyn valitsemisesta, joka saa meidät näyttämään enemmän paahdetulta appelsiinilta kuin posliini-ihoiselta kaunottarelta. Ei mikään ideaalitilanne. Mutta onneksi sinun ei tarvitse kahlata kaikkia eri sävyjä läpi löytääksesi itsellesi oikean.
Alta löydät muutamia käteviä vinkkejä siihen, miten löydät oman, ainutlaatuisen ihonsävysi ja sille täydellisesti sopivan meikkipuuterin.

Yksinkertaisia tapoja määritellä ihonsävysi

Aivan ensiksi sinun täytyy keskittyä ihosi pohjasävyyn, joka voi olla viileä, lämmin tai neutraali. Ja vaikka ihosi pintasävy voi muuttua (auringonoton jälkeen esimerkiksi), pohjasävy pysyy samana.
Pohjasävysi löytäminen auttaa sinua valitsemaan luonnolliselta näyttävän meikkipuuterin. Koska juuri silloin, kun meikkipuuteri ei sovi pohjasävyysi, saat lopputulokseksi niitä kauheita oranssin ja pinkin sävyjä, ja muita luonnottamannäköisiä pohjasävyjä. Jos nykyinen pohjasävysi ei näytä hyvältä - olet todennäköisesti valinnut sellaisen, jossa on väärä pohjasävy.

Eri ihonsävyt

Lämmin pohjasävy (oliivista keltaiseen): Jos ihosi ei pala helposti, mutta rusketut hyvin, ihossasi on korkea melaniinitaso (pigmentti), joka antaa ihollesi sen lämpimän pohjasävyn. Kullanruskeat, ruskeat tai pähkinänruskeat silmät omaavilla ihmisillä, joilla on punertavanvaaleat, kastanjanruskeat tai mustat hiukset, on yleensä lämmin pohjasävy.
Tämän sävyn omaavien tulisi välttää tummia kuparinsävyjä, mutta espresso-tyyppiset sävyt ja sellaiset, joissa on keltainen tai kultainen pohja, toimivat loistavasti. Harkitse beigen, kellanruskean, kullan ja karamellin sävyjä.
Meikkipuutereita, joita kannattaa harkita: Klikkaa tästä 

Viileä pohjasävy (punainen, pinkki tai punertava): Tällä pohjasävyllä on paljon vähemmän melaniinia ihossa, joka tarkoittaa sitä, että rusketut hyvin vähän, jos ollenkaan. Paljastavia merkkejä siitä, että sinulla on tämä ihon sävy, ovat punaisuuden merkit, punertava iho ja iho joka punastuu helposti. Ihmisillä, joilla on siniset, harmaat tai vihreät silmät ja vaaleat, ruskeat tai mustat hiukset, on tyypillisesti viileä pohjasävy.
Jos tämä on sinun pohjasävysi, ihosi näyttää parhaalta, kun sitä korostetaan viileillä, neutraaleilla sävyillä. Meikkipuutereita, joita kannattaa harkita: Klikkaa tästä

Neutraali pohjasävy (ei oliivin, pinkin tai kellertäviä pintasävyjä): Jos sinulla on neutraali pohjasävy, olet yksi onnekkaista! Ihonväriisi sopivan meikkipuuterin löytäminen on helppoa, koska sinulle yleensä sopii useamman kuin yhdensävyinen meikkipuuteri. Meikkipuutereita, joita kannattaa harkita: Klikkaa tästä

Nopea testi pohjasävysi löytämiseen

Jos silti et ole varma, mikä pohjasävysi on, useimmat näkevät sen suoniaan katsomalla. Katso ranteesi sisäpuolta - jos suonesi ovat violetit tai siniset, pohjasävysi on viileä; jos ne ovat vihertävämmät (ja ehkä hieman keltaiset), pohjasävysi on lämmin. Jos et saa selvää, ovatko ne vihreät vai siniset, pohjasävysi on neutraali.

Oikeanvärisen meikkipuuterin valitseminen

Nyt kun olet selvittänyt, mikä ihonsävysi on, on aika testata löytämääsi koittamalla joitain meikkipuuterisävyjä. Valitse meikkipuutereita, joiden arvelet täydentävän ihonsävyäsi ja levitä niitä kutakin leukaperääsi. Tämä auttaa osoittamaan, toimiiko meikkipuuteri, sillä leukaperäsi on lähempänä luonnollista ihonsävyäsi. Jos et pääse käsiksi testi-purkkeihin, pitele koko meikkipuuterirasiaa leukaperääsi vasten nähdäksesi, olisiko se sopiva. Äläkä unohda katsoa testereitä/pulloja myös luonnonvalossa.

Paras meikkipuuteri on sellainen, joka näyttää luonnollisimmalta, koska meikkipuuterin pitäisi olla huomaamaton. Jotkut asiantuntijat suosittelevat myös ostamaan kahta sävyä - yhtä talveksi ja yhtä kesäksi, vaihdellen niitä vuodenaikojen välillä, saavuttaaksesi ihollesi mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Tämä saattaa vaatia hieman kokeilua, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Jos kuitnekin meikkipuuterien vaihteleminen kuulostaa liialta työltä, voit yrittää löytää sävyn, joka on kesä- ja talvi-ihojesi väliltä - testaa sitä samaan tapaan kuin edellä kuvattiin.

Sinun on tärkeää määritellä ihonsävysi ennen meikkipuuterin ostoa, koska se auttaa sinua näyttämään mahdollisimman luonnolliselta. Yhdistä luonnollisennäköinen meikkipuuteri oikeaan levittämistapaan ja sinulla on virheetön iho tuossa tuokiossa.

Löydä mineraalimeikkipuuteri, joka sopii täydellisesti ihonsävyysi osoitteesta www.mineralissima.com. Olemme erikoistuneet kauniisiin meikkeihin, jotka ovat ympäristöystävällisiä, hienostuneita ja luonnollisia.